Tijdens een sabatjaar besloot ik werk te maken van een andere interesse: het masseren.

 

Hier had ik nog nooit iets mee gedaan. Ik wist dat ik, net zoals mijn vader, 'the feeling' had. Mensen zeiden altijd dat ik goed kan masseren, dus waarom niet. Ik besloot om de opleiding 'cosmetisch masseur' te volgen samen met de cursus bedrijfsbeheer. Je weet maar nooit.

 

Gedurende dat jaar ontdekte ik dat ik last had van faalangst. Ik besloot om mijn lerarenopleiding verder te zetten op voorwaarde dat ik mijn faalangst grondig aanpakte. Dit heb ik gedaan met de 'Love Methode' techniek. Bij Sentaku in Zaventem werd ik fantastisch geholpen om dit te overwinnen. Ondertussen zijn de eigenaar en ik vrienden, zo zie je maar waar het levenspad ons brengt...

 

In het eerste jaar dat ik voltijds als leraar lagere school heb gewerkt (ik stond toen in het tweede leerjaar), merkte ik hoezeer wij en de maatschappij al van jongs af aan druk op kinderen leggen. Sommige van 'mijn' kindjes hadden al tekenen van faalangst en stress en legden de lat voor zichzelf al super hoog. Hier wil ik in de toekomst ook iets mee doen: stressbestrijding bij kinderen. 

 

Ik heb veel geleerd uit deze ervaringen. Hierdoor ben ik wie ik nu ben.

Het belangrijkste dat ik tot nu toe heb geleerd?

 

Investeer in jezelf en doe wat je graag doet.

 

Bart

 

De naam 'Clos Fleuri' komt simpelweg van het huis dat wij gekocht hebben. Het is ongeveer 100 jaar oud en droeg/draagt de naam 'Clos Fleuri'. Binnenkort komt mijn praktijkruimte hier, dus leek het mij leuk om de praktijk te noemen naar het huis. De betekenis? Vrij vertaald: ommuurde bloementuin.

Dit ben ik | Clos Fleuri Massage Zaventem Nossegem

Zoals een van mijn beste vriendinnen het zo mooi verwoord heeft op haar site (ze heeft een massagesalon in Tienen): "Wie zichzelf laat masseren, geeft zich voor een stuk bloot aan onbekende handen." Daarom wil ik mij op deze pagina even voorstellen.

 

Naast masseren heb ik nog veel andere interesses, zoals astronomie, lesgeven, muziek, kruiden en natuur, kalligrafie en volksdans. Na de middelbare school was het dan ook niet makkelijk om een richting te kiezen. Ik twijfelde vooral tussen muziek en lesgeven.

 

Ik koos eerst voor muziek, omdat je dan meestal ook lesgeeft. Twee vliegen in een klap! Tijdens mijn jaren aan het conservatorium, waar ik blokfluit als eerste en piano als tweede instrument studeerde, heb ik een eigen folkmuziekgroepje gehad: De Zwarte Geitjes. Hier schreef ik, samen met twee andere 'bendeleden', zelf muziek voor.

Na het Lemmensinstituut in Leuven heb ik de de overstap gemaakt naar de lerarenopleiding lagere school. 

gallery/foto ik site

Over Clos Fleuri