Zweedse Massage

Zweedse massage of klassieke massage, is een van de meest bekende en meest gevraagde massages van het westen. Dat ze ontwikkeld is in Zweden zou op een misverstand berusten, maar de naam blijft. 

 

Deze vorm van massage bootst de natuurlijke bewegingen van het menselijk handelen na en kenmerkt zich door te focusen op spiermassa's en bloeddoorstroming. De masseur werkt hier traditioneel enkel met de handen. Ellebogen, onderarmen enz. worden normaal gezien niet gebruikt tijdens het geven van een Zweedse massage.

 

Naast het ontspannend aspect van deze massage zijn er nog andere voordelen, zoals het verwijderen van afvalstoffen uit de spieren, stramme spieren opnieuw soepel maken en meer.

 

De klassieke massage wordt gegeven met een neutrale olie op de naakte huid. Delen van het lichaam waar niet aan gewerkt wordt, worden bedekt met een handdoek of deken.

 

Volgende technieken komen aan bod:

 

  • Effleurage: het strijken met de handen over de huid - heeft hoofzakelijk een ontspannend effect en warmt de spieren op.

  • Petrissage: het kneden van de spieren - dit maakt de spieren los en voert afvalstoffen af, ook helpt het om verklevingen van huid met spieren los te maken.

  • Fricties: kleine cirkelvormige bewegingen waarbij de huid wordt meegetrokken - deze techniek werkt diep tot in het onderliggende weefel, om spanningen of spierknopen los te maken.

  • Compressies: het duwen met de handen - helpt om afvalstoffen te verwijderen en werkt ontspannend.

 

 

 

PRIJS:

 

30 min (rug, schouders, nek, schedelbasis): € 35

60 min (idem 30 min + benen): € 60

90 min (idem 60 min + armen, buik/borst en gezicht): € 85

Zweedse massage | Clos Fleuri Massage Zaventem Nossegem