Cranio Sacraal therapie

Cranio Sacraal therapie (CST) lijkt eigenlijk het minst op de massage waar iedereen aan denkt wanneer die zich een beeld van 'massage' voor de geest probeert te halen. Er wordt namelijk niet gewreven, niet gekneed, geen druk gezet enz. Wat dan wel?

 

CST gaat ervan uit dat het vocht dat de hersenen en het ruggenmerg omgeeft een bepaalde pulsering heeft. Die uiterst zachte en trage pulsering is onder andere d.m.v. het bindweefsel (dat alle organen en spieren verbindt), in het volledige lichaam te voelen.

Nu kan het gebeuren dat er een blokkade komt in de stroming van dat cranio-sacraal vocht, en dus ook in de pulsering ervan. Dit kan zeer verschillende oorzaken hebben zoals een ongeluk, vallen, stress, trauma's van zowel psychologische als lichamelijke of emotionele aard, ... 

 

Het doel van deze behandeling is om door middel van uiterst zachte aanrakingen en stretchingen de blokkades in de doorstroming en pulsering van het cranio-sacraalvocht op te heffen. Je krijgt er niet meteen het instant goede gevoel van als tijdens een 'gewone' massage, maar je kan er wel op een zeer diep niveau van ontspannen. Dit omdat er spontaan 'stillpoints' kunnen optreden: een punt waarop de pulsering tijdelijk volledig stilvalt, waardoor de rest van het lichaam tijd en energie krijgt om zich te herstellen, nieuwe cellen aan te maken enzovoort. Dit soort stillpoints komt tijdens de diepe slaap ook regelmatig voor (ook daarom is een goede nachtrust zo belangrijk!).

 

Bij CST wordt niet, zoals veel mensen denken, enkel aan het hoofd gewerkt. Het volledige lichaam wordt behandeld.

 

CST kan op zeer veel gebieden een positieve uitwerking hebben:

 

   - migraine en andere (spannings)hoofdpijnen

   - geboortetrauma

   - stress en slapeloosheid

   - pijn in het kaakgewricht en aangezicht

   - hyperactieve kinderen

   - kinderen met gedrags- en leerproblemen

   - fibromyalgie

   - hals- en rugklachten, bekkeninstabiliteit

   - dyslexie en dyscalculie 

   - huilbaby's 

   - HSP (hoog sentitief persoon)

   - ...

 

Cranio Sacraal therapie is ook uitermate geschikt voor jongvolwassenen (adolescenten en pubers), kinderen en baby's.

 

Het effect van de behandelingen is in grote mate afhankelijk van de oorzaak van de aandoening! Enkel indien deze oorzaken zich binnen het cranio sacrale systeem bevinden kan CST een oplossing/verlichting bieden. 

 

 

PRIJS:

 

60 min: € 60

90 min: € 85

Zweedse massage | Clos Fleuri Massage Zaventem Nossegem